Ons gezicht spreekt boekdelen en daardoor kunnen we er veel vanaf lezen. Hoe we ons bijvoorbeeld voelen, wat we allemaal meegemaakt hebben, of we gezond eten en of we roken. Dit alles bepaalt uiteindelijk wie we nu zijn. In de Chinese Geneeskunde zijn lichaam en geest een geheel. Wanneer we in de spiegel kijken zien we of we in balans zijn. Onze ogen horen te stralen, onze huid heeft dan een zijdeachtige glans en we hebben weinig rimpels. Dit betekent dat we gezond zijn.
Tijdens de overgangsjaren veranderd er enorm veel in het lichaam van een vrouw. Haar huid verslapt, er kunnen onzuiverheden ontstaan in de vorm van acne, mee-eters, kraaienpootjes, gesprongen bloedvaatjes, rimpels, wallen onder de ogen en ouderdoms-vlekken. Onderliggende oorzaken kunnen o.a. zijn hormonale verstoringen, tekorten aan energie, verschillende factoren die stress veroorzaken (o.a. diëten, roken, medicijngebruik etc.). Het gevolg is, dat u niet meer lekker in uw vel zit. Er is dan duidelijk sprake van een ‘disbalans’.
Cosmetische Acupunctuur dateert al van honderden jaren geleden. Keizerinnen en concubines wilden graag zolang mogelijk jong, mooi en gezond blijven.

En dat is wat elke moderne vrouw ook graag wil.

Met behulp van de Chinese Gelaatsdiagnostiek in combinatie met de Chinese Pols- en Tongdiagnose kan ik de oorsprong van uw klachten vinden en zo de gevolgen ervan in uw gezicht verminderen. Tijdens het intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld naar aanleiding van uw wensen, uw klachten, uw levensstijl en de uiteindelijke diagnose.
Als u geen behoefte heeft aan Botox injecties, fillers en/of chirurgische ingrepen, dan is Cosmetische Acupunctuur misschien iets voor u. Het is een goed alternatief, is minder kostbaar, is veilig en praktisch pijnloos. Het kent niet of nauwelijks bijverschijnselen, of risico’s van vervormingen, verlammingen of tintelingen. Verder is er geen langdurige periode van herstel met zwellingen en verkleuringen.
Er worden hele dunne naaldjes vlak onder de huid op o.a. het voorhoofd en de kaaklijn gestoken. In principe is het inbrengen van de naaldjes pijnvrij, maar niet bij iedereen. Soms kan er ook een klein bloedvaatje geraakt worden, waardoor er een blauw plekje kan ontstaan. Dit verdwijnt weer na een paar dagen.
Door het prikken wordt de doorbloeding en de vochthuishouding van de huid geactiveerd, zodat er o.a. meer voedingsstoffen in de onderliggende weefsels kunnen komen, afvalstoffen worden afgevoerd en de collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor gaan de huidcellen weer groeien en wordt er nieuw bindweefsel onder de rimpels aangemaakt. Uw huidverzakking, -verslapping zal duidelijk verbeteren, uw rimpels worden zachter, minder diep of kunnen zelfs verdwijnen. Ook de scherpe lijnen in het gezicht kunnen met Cosmetische Acupunctuur verzacht worden, zonder dat u uw eigen gelaatstrekken verliest en u uw natuurlijke uitstraling behoudt.

U krijgt weer een stralende huid en een jongere frisse uitstraling.

Tijdens dezelfde behandeling worden er ook acupunctuurpunten in uw oor, op uw schedel en in uw lichaam aangeprikt ter ondersteuning van de algehele doorbloeding en het afvoeren van de afvalstoffen. Hierdoor worden de gevolgen in uw gezicht minder en is er sprake van een holistische behandeling. Het prikken kunt u ervaren als licht tintelend of prikkelend en geeft een prettig en ontspannen gevoel. De gezichtsbehandeling wordt afgesloten met een massage van uw gezicht, hals en nek. Deze totale behandeling draagt uiteindelijk bij dat ook uw hele lichaam zich jonger en beter voelt.
Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid en de diepte van de rimpels. Over het algemeen geldt, dat voor een goed resultaat er 10-15 behandelingen van tenminste 1 uur nodig zijn. De eerste 5-6 behandelingen dienen 2 maal per week plaats te vinden. De effecten van deze acupunctuurbehandelingen blijven gemiddeld 2 tot 5 jaar zichtbaar. Belangrijk is het om na afloop van de behandelingen vier- tot zesmaal per jaar een behandeling te herhalen voor behoud van het gewenste resultaat.
Cosmetische acupunctuur kan niet  gegeven worden bij vrouwen die verkouden zijn, griep hebben of zwanger zijn, of bij andere klachten zoals hoge bloeddruk, migraine, diabetes, pacemaker, bloederziekte (Factor VIII), of na bepaalde gezichtsingrepen (laser, facelift, Botox, fillers, peeling e.d). Heeft u klachten op gebied van hoge bloeddruk of migraine, dan kunt u eerst daarvoor door mij behandeld worden middels acupunctuur en/of kruidentherapie.

Graag stuur ik u meer uitgebreide informatie per mail.

Deze behandelingen worden mogelijk (deels) vergoed door uw Zorgverzekeraar.