Chinese en Westerse kruiden

CHINESE KRUIDEN
De Chinese kruidenleer is zelfs ouder dan acupunctuur en stamt net zoals onze hedendaagse medicijnen af van het vroege Sjamanisme en kruidengebruik door ‘wijze’ vrouwen en mannen.
In de Chinese Geneeskunde worden kruiden soms ook geconcentreerde voeding genoemd. Vooral bij grote leegtes van energie, waarbij de oorzaak daarvan dieper in het lichaam zit moet er naast de acupunctuur ook aanvullend met Chinese kruiden gewerkt worden. Zij kunnen dan een belangrijke bijdrage aan het herstel van de energie leveren.
Van gedroogde of verse kruiden wordt een thee getrokken. Deze kruidenthee kan gevriesdroogd worden, waardoor een poedervorm = granulaat ontstaat.

Chinese kruiden in granulaatvorm. Afhankelijk van de voorgeschreven dosis (bijgevoegd maatschepje) dient u dit granulaat 3x per dag in te nemen met wat water. Kruiden werken ondersteunend bij de acupunctuurbehandelingen. Het is ook mogelijk om granulaat in (vegetarische) capsules te laten doen. Sommige kruidenformules worden ook in geperste tabletvorm geleverd.
De Chinese kruiden die ik adviseer worden geleverd door de Firma San Jiao.  Zij garanderen dat alleen kruiden van de hoogste kwaliteit worden gebruikt in hun kruidenformules. Kruidenformules kunnen ook zodanig aangepast worden, dat zij geschikt zijn voor vegetariërs. Verder kunt u er ook vanuit gaan dat er geen bedreigde diersoorten in de formules zitten.

WESTERSE KRUIDEN
Als voedingstherapie niet meer werkt, of niet voldoende werkt, wordt de kruidentherapie toegepast.
Ons land heeft ook een grote rijkdom aan geneeskrachtige planten. M.b.v. gedroogde Westerse kruiden van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong kunnen verschillende klachten behandeld worden. Dit met als doel het evenwicht weer te herstellen.

Vragen? Graag via het contactformulier »