Gerfriede Hoekendijk-de Wal

Gerfriede Hoekendijk-de Wal aan het werk bij Acupuntuur Praktijk Tai Shan in Arnhem

Vanaf 1990 heb ik mij in Ede met een eigen praktijk gevestigd als therapeute Traditionele Chinese Geneeswijzen. In 2009 ben ik verhuisd naar Arnhem en heb ik nu mijn praktijk (Tai Shan) op de Eimerssingel-West 37 in Arnhem-Zuid.

Mijn opleidingen in de klassieke Chinese acupunctuur, de TuiNa massage (Chinese fysiotherapie), de Chinese en Westerse kruidenleer en de Chinese voedingsleer heb ik gevolgd o.a. bij Ars Medica, het Ky Lin Instituut te Den Haag en de Academie Qing Bai te Nijmegen.

Tijdens deze opleidingen heb ik stages gelopen bij universiteitsziekenhuizen te Beijing en Chengdu in China, waar patiënten op de traditionele wijze  behandeld werden. Verder ben ik gastdocente aan Academie Qing Bai, Opleidingsinstituut Meditura en Prevenzis. Daarnaast ben ik gastdocente geweest aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Verder geef ik regelmatig lezingen over de TCG aan diverse verenigingen en service clubs in Nederland. Ook heb ik lezingen over dit onderwerp gegeven in Duitsland en Polen. Tevens geef ik bijscholingen aan collega-therapeuten. Regelmatig begeleid ik stages van studenten van Academie Qing Bai in mijn praktijk.

Daarnaast ben ik jarenlang actief als visiteur in praktijken van collega’s om kwaliteitscontrole’s uit te voeren en verzorg ik hierover seminars.

Lid zijn van een beroepsvereniging is een voorwaarde om een praktijk te kunnen runnen. Daarom ben ik aangesloten bij NVTCG ZHONG (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen). Ook ben ik een geregistreerd therapeute bij het NIBIG (Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg).

Sinds 2016 ben ik in het bezit van het HBO-diploma Medische en Psychosociale Basiskennis conform de PLATO-eisen. In combinatie met de door de beroepsvereniging voor het verlengen van de praktijklicentie vereiste, verplichte jaarlijkse bijscholingen kom ik voor vergoeding in aanmerking door Zorgverzekeraars.